AMASYA / MERKEZ - Gökmedrese Şehit Şenay Aybüke Yalçın İlkokulu

Etiket Sonuçları: PROJE

Mrt

Okulöncesi Öğretmeni Belgin DENİZ rehberliğinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Yöresel ve kültürel zenginliklerimiz tanıtıldı.

Ock

Kuruculuğunu Azerbaycan ile yaptığımız ,Turkiye'den on,Azerbaycan ve Romanya'dan birer okulla yürüttüğümüz HAYATIMIZ MATEMATİK proje ortak AKROSTİŞ çalışması.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Afiş yarışması 1.'si 3C sınıfı öğrencimiz Esila Bulut,  Sözlük tasarım yarışması 1.'si 2C sınıfı öğrencimiz Sündüs Elif Gece,  Anahtar kelimelerle hikaye anlatma yarışması 1.'si 2C sınıfı öğrencimiz Eflin Sokullu oldu.

Ock

Okulumuzun kurucu ortağı olduğu Hayatımız Matematik eTwinning projesi sayesinde Matematik dersleri daha bir eğlenceli geçiyor .

Türkiye'den 10,Azerbaycan'dan 1,Romanya'dan 2 ortakla yürütülen projede şifreli çıkarma işlemlerinin yarışma formatında yapılması sağlandı .Matematik dersleri sınıf ortamından çıkarılıp,hayatın içine yayıldı.Hayatımızın matematik olduğu gerçeğiyle yüzleşildi .Heyecen ve neşeyle matematik öğretimi gerçekleşti .

BENİM KALEMİM (My Pen)

e Twınnıng Projesi

Okulumuz 4/C sınıf öğretmeni Necla Akkoyunlu tarafından 4/C sınıfı ile yürütülecek olan projenin amacı öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmektir. 10 Türk ve 1 Romanyalı ortaklı projede öğrencilerin yazma becerisini geliştirirken bir yandan hayal dünyasının zenginleşmesi ve bu sayede özgün eserler ortaya koymak bir diğer amaçtır. Bu kapsamda her hafta farklı etkinlikler başlayacağımız projenin ilk toplantısı yapıldı .Afiş ve logosu tasarlandı .

Ara

3B Sınıfı, öğrencileri Sınıf Öğretmeni Sündüs Burcu rehberliğinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin ilk etkinliği olan "Bilen Oturur" etkinliğini tamamladı.

Ara

Öğrencilerimizin  sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla  dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle

buluşmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin ilk etkinliği olan "Bilen

Oturur" etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz etkinlik sonunda bilmedikleri kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını eğlenerek öğrendiler.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ekm

Okulumuz öğretmenlerinden Necla Akkoyunlu'nun da ortağı olduğu, ülkemizin 55 farklı şehirlerinden 100 gönüllü öğretmen ve 320 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 OKUL adlı e Twinning projesi eğitim camiasında gündem yarattı. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında insana en yakışan yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu ve bunun kolay kazanılmadığını vurgulamak için çalışmalara başlayan ekip birçok faaliyette yer aldı. Cumhuriyetimize ve temel niteliklerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekmek için öğrencilerle birlikte fidan dikme etkinlikleri düzenlendi.Cumhuriyetin bize kazandırdıkları konulu, 100’den fazla öğrencinin yer aldığı ortak bir video çalışması yapıldı. Milli birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma gibi temel unsurlarımızın en üst düzeyde hissedildiği Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı sağlanması hedeflendi.

Ekm

Okulumuzu 4/C Sınıfının temsil ettiği "Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Okul"eTwinning Projesi başlıyor.

Cumhuriyet, dünyada yer alan en önemli yönetim şeklidir. Bir milletin kendi bağımsızlığına sahip olmasını sağlar. Cumhuriyet rejiminde halk bağımsızdır, yöneticilerinin de özgür şekilde seçme hakkına sahiptir. Ülkeyi yönetenler arasında yapılan seçimlere göre şekillenir ve kaydedilen süreler dolunca yine popüler seçimlerle değişebilir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında farklı genişlikte toplam 100 okul ile birlikte 29 Ekim Haftası için çeşitli etkinlikler planlayıp işbirliği ve paylaşım içinde gerçekleştireceğiz.Bölgedeki geniş bir yasayı kapsayan projemiz sayesinde cumhuriyetin önemi konusunda fark yaratmayı planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin tarihi olan 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan değişiklik değişikliği ile Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Bizler onu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Bu sene bu coşkuya bizlerde katkı sunmak, sürekli ve yakın çevremizle beraberlik etkinlikleri yaparak bu konuda başarılı olmak istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı milli birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma gibi temel bilgilerimizin en üst düzeyde hissedildiği bayramdır. Yakın zamanda değişen yönetim şekline yapılan saldırı olan 15 Temmuz darbe girişimi ile milletimizin ülkesine sahip olmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Cumhuriyetimizin 100. yılında buna bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Geniş bir kapsayıcılık sahip olacak projemizle sürdürülecek vizyon alanlarını geliştirecek, web araçlarını kullanmayı öğrenecek, toplumun dört bir yanından dikkat ederek uzaktan kazanacaklardır.